Ethan is jarig!

Gepubliceerd op 6 december 2023 om 09:35

Onze lieve Ethan Benjamin is vandaag één jaar!

Een heel bijzonder moment vind ik dat, het eerste baby-jaar afsluiten. Echt een mijlpaal. Het afgelopen jaar heb ik elke maand een foto gemaakt van Ethan met een maandkaartje. 

Leuk he, om die groei te zien! Wat gaat zo'n jaar hard! Het was ook een bewogen jaar, omdat mijn moeder is overleden. Ze heeft Ethan nog 8 maanden mogen meemaken. Daarom is deze verjaardag ook heel dubbel. We missen haar, juist vandaag, heel erg. 

De maandkaartjes maakte ik in de zwangerschap van Ethan. Ik plaatste ook een aantal setjes in de webshop. Ik vind het heel leuk dat ze de afgelopen maanden allemaal verkocht zijn! Ik kreeg super lieve foto's toegestuurd van trotse ouders die hun babytje op de foto hadden gezet met de maandkaartjes. 

Ik zit te dubben of ik ze opnieuw laat drukken bij de drukker. Als jij dat leuk vind, laat het me gerust weten! 

 

Voor Ethan's verjaardag maakte ik een verjaardagshoedje. Niet perfect, maar wel leuk (en schattig 😊)!

Dit is de werkbeschrijving:

1. Begin met borduren. Ik borduurde op een linnen servet. Ik vind dat een mooie, ruwe uitstraling hebben en is niet zo duur. Het nadeel is wel dat de naden best ruim zijn, dus een foutje uithalen is bijvoorbeeld snel te zien. Ik vind het zelf leuk om uit de losse pols te borduren, maar trek een patroon over als je dat liever doet. Je kunt leuke patronen voor een klein prijsje downloaden op bijvoorbeeld Etsy. 

 

2. Gebruik als mal een feesthoedje van bijv. HEMA. Deze zijn bijna altijd bedrukt en dat schijnt door als je je borduurstof er op plakt. Teken daarom de omtrek over op karton en teken er nog een plakstrook bij. Knip dit uit. 

 

 

3. Plak het borduurlinnen op de kartonnen mal met een lijmpistool of textiellijm. Ik heb een lijmpistool gebruikt maar zou de volgende keer eerder voor textiellijm gaan, want het plakte niet heel 'egaal'. Daarna moet het feesthoedje nog dichtgeplakt worden, dat deed ik ook met een lijmpistool. Je kunt ook eventueel een feestelijk kantrandje eronder zetten. Omdat dit een hoedje was voor onze stoere boy heb ik dat achterwege gelaten ; 

 

4. Maak tenslotte nog een vrolijke pompon. Gebruik hiervoor twee kartonnen rondjes met een gat erin en wikkel er wol omheen. Vervolgens knip je de bol wol open, bind een touw in het midden vast en verwijder je de kartonnetjes. Zet de pompon bovenop vast met textiellijm. 

 

 

Happy birthday voor onze lieve Ethan! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.