Seizoenstafel Winter

Gepubliceerd op 10 januari 2024 om 13:26

Het is winter en daar moet een seizoenstafel voor Obed voor gemaakt worden! Ik wilde zo veel mogelijk gebruik maken van dingen die ik al in huis had! Dit keer gebruikte ik als basis een mooie houten blokkendoos, die ik ooit voor een paar euro's kocht bij de kringloop. Met de blokken wordt veel gespeeld en de houten doos vind ik prachtig! Zo eenvoudig en goedkoop kan een seizoenskastje dus zijn ;) 

Het muisje heeft net in het bos hout gehakt voor in de kachel. We waren deze zomer op vakantie in Duitsland, waar veel bomen werden omgehakt. Dit vond Obed erg interessant. Houthakken is ook een leuk thema voor een winterse seizoenstafel! Ik gebruikte houtjes uit de tuin. 

Omdat onze Obed niet naar een peuterspeelzaal gaat, vind ik het leuk om de seizoenstafel ook een educatief tintje te geven. Deze keer hebben we wat verschillende boomsoorten geleerd. Bij peuters en kleuters gaat dit heel spelenderwijs. We keken in de tuin en verzamelden takjes en notendopjes van verschillende bomen. Ook is het leuk om te proberen de structuur van verschillende boomschorsen op papier te krijgen. Thuis hebben we in een bomenboek de bomen opgezocht en bekeken! 

Het muisje kocht ik afgelopen maand bij Sostrene Grene. De zaag en het kaarsje kocht ik daarnaast bij een miniatuur winkeltje. De rest had ik al in huis, de slee kreeg ik ooit ergens gratis bij een winters bloemstukje. Voor de sneeuw heb ik wolvilt gebruikt, maar je kunt ook watten gebruiken. De wolken zijn zelfgemaakt van linnen en gevuld met watten. 

Obed mag niet met elke seizoenstafel spelen. Sommigen zijn alleen om naar te kijken, omdat er kwetsbare onderdelen soms bij zitten. Deze keer kan Obed er gewoon mee spelen en dat wordt dan ook veel gedaan! Ik hoop dat je geïnspireerd bent hoe je eenvoudig en low budget, met een beetje creativiteit, een leuke seizoenstafel kan maken! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.