Maandkastje

Gepubliceerd op 29 december 2023 om 08:04

Bijna is het jaar voorbij! Mijn zoontje van drie begon dit jaar een beetje besef te krijgen van de seizoenen en de maanden. Om dit te stimuleren heb ik een maandkastje gemaakt, maar ook omdat het zo gezellig staat. Ik laat zien hoe het maandkastje er in het afgelopen jaar uit zag! 

Ik heb een houten letterkastje gekocht. Het dak heb ik zelf gemaakt van gelakte ijslollystokjes. Dit was een mega klusje. Ik zag later dat er ook veel dikkere ijslollystokjes te koop zijn, dus dat zou ik de volgende keer zeker gebruiken ;) Maar het geeft wel een heel leuk effect vind ik. 

Obed kan er zelf ook dingen inleggen uit de natuur en verder is het gevuld met wat diy-projectjes, zoals peg dolls. De houten strandhuisjes zijn ook zelf geschilderd en sommige dingen heb ik gemaakt van wolvilt. Veel kleine miniaturen heb ik ooit ergens gratis bijgekregen. De sneeuwpop is bijvoorbeeld van een actie van de Albert Heijn, en de slee en de houten hark zaten bij bloemstukjes die we kregen. Ook komen er wat attributen van de kringloop, zoals de paddenstoelen en de zeemeeuw. De houten letterblokken heb ik gekocht via Vinted. Een kastje invullen hoeft dus niet duur te zijn! 

Leuk he, die verschillen tussen de seizoenen en de maanden! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.