Blog

Leuk dat je hier even mee komt lezen! Door mijn peuter (en wellicht ook mijn verleden als leerkracht 😊) ben ik erg enthousiast over het maken van (Bijbelse) seizoenstafels! Ik hoop je wat te kunnen inspireren!

Thematafel Hemelvaart

Een blog over een thematafel over Hemelvaart. Ik kon er op internet niet veel ideeën over vinden, wat eigenlijk heel erg jammer is. Deze feestdag heeft zoveel rijkdom en moois om te delen met onze kinderen! En hoe mooi is het, om in huis een plekje te hebben waar dit zichtbaar is. 

Lees meer »

Thematafel Pinksteren

Prachtige feestdagen, maar ook wat onbekend en ondergesneeuwd: Hemelvaart en Pinksteren. Ik vond het erg mooi om hier een thematafel voor te bedenken!

Lees meer »

Seizoenstafel Lente

Het is bijna april, dus de lente is echt begonnen! We hadden vanaf 14 februari een thematafel staan over de lijdenstijd, die 40 dagen heeft gestaan, met kaartjes over het lijden en sterven van Jezus. Het was dus al weer even geleden dat ik een seizoenstafel had gemaakt! Dit keer heb ik het thema 'kippen' gekozen voor de seizoenstafel. Ik kocht via Vinted een super leuke vintage boerderij, met leuke houten dieren en een heleboel leuke accessoires. De jongens spelen er allebei heel veel mee! Voor deze seizoenstafel heb ik het kippenhok en de houten kip en de kuikentjes even tussen hun speelgoed gehaald en gebruikt!  

Lees meer »

Thematafel pasen

Het is bijna februari en dat betekent dat de lijdenstijd / 40-dagentijd bijna begint! Voor dit jaar heb ik een paaskalender gemaakt. Ik deel hem graag met jullie. Je kan de paaskalender thuis gebruiken, voor jezelf of samen met je kind (eren). Maar ook als leerkracht is deze paaskalender geschikt! 

Lees meer »

Seizoenstafel Winter

Het is winter en daar moet een seizoenstafel voor Obed voor gemaakt worden! Ik wilde zo veel mogelijk gebruik maken van dingen die ik al in huis had! Dit keer gebruikte ik als basis een mooie houten blokkendoos, die ik ooit voor een paar euro's kocht bij de kringloop. Met de blokken wordt veel gespeeld en de houten doos vind ik prachtig! Zo eenvoudig en goedkoop kan een seizoenskastje dus zijn ;) 

Lees meer »

Maandkastje

Bijna is het jaar voorbij! Mijn zoontje van drie begon dit jaar een beetje besef te krijgen van de seizoenen en de maanden. Om dit te stimuleren heb ik een maandkastje gemaakt, maar ook omdat het zo gezellig staat. Ik laat zien hoe het maandkastje er in het afgelopen jaar uit zag! 

Lees meer »