Seizoenstafel Lente

Gepubliceerd op 30 maart 2024 om 14:47

Het is bijna april, dus de lente is echt begonnen! We hadden vanaf 14 februari een thematafel staan over de lijdenstijd, die 40 dagen heeft gestaan, met kaartjes over het lijden en sterven van Jezus. Het was dus al weer even geleden dat ik een seizoenstafel had gemaakt! Dit keer heb ik het thema 'kippen' gekozen voor de seizoenstafel. Ik kocht via Vinted een super leuke vintage boerderij, met leuke houten dieren en een heleboel leuke accessoires. De jongens spelen er allebei heel veel mee! Voor deze seizoenstafel heb ik het kippenhok en de houten kip en de kuikentjes even tussen hun speelgoed gehaald en gebruikt!  

Ik vind het heel leuk om zelf dingen te maken voor de seizoenstafel. Ik maakte een poppetje van wolvilt. Binnenkort komen er enkele van deze poppetjes in de webshop. Omdat het nogal tijdrovend is om ze te maken én omdat ik denk dat jullie het wellicht leuk vinden om dit zelf te maken, komen er ook zelfmaakpakketjes in de webshop om dit leuke poppetje te maken. Het leuke is, dat je het poppetje voor heel veel dingen kan inzetten. Hier is het een boerinnetje, maar ik heb het poppetje ook gebruikt als Maria bij de thematafel over het lijden van Jezus. De eieren zijn houten kralen. 

Omdat we zelf kippen hebben in de dorpsmoestuin, spreek dit thema de beide jongens erg aan. Ik heb op Pinterest een plaat gevonden met de cyclus ei tot kip, dus zo krijgt dit thema ook een educatief tintje!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.