Wolvilten poppetjes

Gepubliceerd op 22 april 2024 om 13:43

In de webshop kan je nu wolvilten poppetjes kopen! Ik heb een aantal poppetjes gemaakt en in de webshop gezet, maar  omdat ik denk dat veel van jullie het ook leuk vinden om zelf aan de slag te gaan met wol, heb ik ook zelfmaakpakketjes toegevoegd!

Ik gebruik ze het hele jaar door voor zowel Bijbelse thematafels als voor seizoenstafels. Met deze blog hoop ik je wat te inspireren voor welke taferelen je ze kunt inzetten!

 

Voor de seizoenstafel van de lente gebruikte ik het vrouwtje als boerin. 

 

Voor de zomer seizoenstafel kan je het mannetje neerzetten als boer die buiten bezig is. 

 

Het oude vrouwtje kan je ook op diverse manieren inzetten op je seizoenstafel! 

Voor Bijbelse seizoenstafels  gebruikte ik het mannelijke poppetje als discipel bij Hemelvaart. 

 

Voor de thematafel van Pasen gebruikte ik het poppetje als Judas ter illustratie bij een van de kaartjes van de paaskalender.  

 

In het zelfmaakpakketje van het wolvilten mannetje zit ook materiaal om een herdersstaf te knutselen, zo wordt het mannetje ook een herder, en kan je het goed neerzetten met kerst! 

Het vrouwelijke poppetje gebruikte ik bij de thematafel van Pasen als Maria, bij meerdere kaartjes van de paaskalender. 

 

Ook kan je ze gebruiken om een thematafel te maken over het Loofhuttenfeest! 

De figuurtjes kunnen staan, of zitten en de armpjes kunnen bewegen. Je kan kiezen of je ze geleverd wil met een stekervoetje, zodat je ze in een jaarring kan zetten. Het mannetje kan zelf staan, bij het vrouwelijke poppetje hoort een standaard, waar ze opgeschoven kan worden voor meer stabiliteit.

 

Zo kon ik heel veel kanten op! Ik hoop dat deze blog je geinspireerd heeft! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.